Benjamin de Beer

Als de bomen niet meer groeien
wie past er dan op mij
en de honing niet meer vloeien zal
wie zorgt er dan voor mij
als mijn vacht me niet verwarmen kan
wie knuffelt dan met mij
en de zon
me niet omarmen kan
wie kijkt er dan naar mij

Benjamin de Beer is het verhaal van Benjamin IJsbrand Beer die met zijn vader en moeder moet vluchten voor het smeltende ijs. IJs dat in het poolwater net zo snel oplost als een suikerklontje in thee.
Papa, mama en Benjamin komen na hun avontuurlijke reis in een voor hen vreemde, groene wereld waar ze niet welkom zijn, waar beren wonen die bruin zijn en mensen die ze doodschieten om van hun vacht bontjassen te maken.
Het verhaal van Benjamin wordt gezongen en verteld door Femke Krist, Saskia Egtberts en Pieter van Nieuwenhuyze en werd geschreven door Herman van Veen. Samen met Edith Leerkes schreef hij de muziek.
De liedteksten zijn vooral van Eva Schuurman.

Klik hier voor het gelijknamige boek & cd.