Laden Evenementen
Terug naar speellijst

Herman van Veen – “Een Voorstelling”


Locatie: Schouwburg Kunstmin, Dordrecht, Nederland
Datum: 9 februari 2024
Tijd: 20:00
UITVERKOCHT

Herman van Veen

‘een voorstelling’

 

zing het honderd uit

ook al ben ik van gisteren
speel altijd wel viool,
dans wat ik dansen kan
al krijgt de tijd er vat op
het nieuwe gaat er nooit vanaf

Op 9 februari

speelt Herman van Veen

met zijn ensemble in Dordrecht

een keuze uit zijn repertoire.

Spiksplinternieuw werk

en uit de nog niet verschenen bundel

‘Geen idee’.

Tevens gaat hij in op enkele verzoekjes.

Over het optreden zelf kan ik kort zijn: Het was subliem.

Het zijn vooral zijn liedjes die me soms letterlijk omver hebben geblazen.

Christof Willocx/De Morgen

 

Ga kijken. Zelden zo oprecht gelachen.

Rekto Verso

Hij blijft een fenomeen.

***** NRC

Verheugt het hart en maakt het hoofd onrustig.

**** De Standaard België

Van een zeldzame schoonheid.

***** Gazet van Antwerpen

Herman van Veen (1945) groeide op in Utrecht waar hij ook het conservatorium bezocht. In 1965 maakte hij zijn theaterdebuut met het soloprogramma ‘Harlekijn’ (Niemands knecht, niemands baas). Sindsdien reist hij met zijn voorstellingen de wereld rond. Van zijn hand verschenen zo’n honderdtachtig cd’s, een tachtigtal boeken, twee dozijn toneelstukken en een boel schilderijen. Voor zowel zijn artistiek als humanitair werk kreeg hij dikwijls bloemen. Zo is hij onder andere drager van het Verdienstkreuz am Band des Verdienstordens der Bundesrepublik Deutschland, Ridder in de Orde van Oranje Nassau en in die van de Nederlandse Leeuw. Herman heeft een Eredoctoraat aan de Vrije Universiteit Brussel. Van de Club van Budapest ontving hij de Planetary Consciousness Award. In Frankrijk Le Grand Prix de l’Académie Charles Cros de Littérature Musicale. Juni 2021 kreeg hij in Duitsland  de Joachim Ringelnatz Literatur Preis. Herman is vader van vier kinderen, grootvader van drie kleinkinderen en stiefvader van de weeseend Alfred Jodocus Kwak en Anne de Poes.

Kees Dijkstra (19 juli 1986, Beverwijk) studeerde basgitaar aan het Amsterdams conservatorium. Sinds 2015 bast hij in Hermans voorstellingen. Daarnaast leert hij voor meester op een basisschool.

Lieke Meijers (21 mei 2000, Amstenrade) Lieke studeerde aan de Amsterdamse Frank Sanders Akademie voor musical en muziektheater. Sinds september verleden jaar, reist ze met de voorstelling mee.

Jannemien Cnossen (28 maart 1972, Laren Noord Holland) studeerde viool en jazz zang aan het conservatorium in den Haag en speelt inmiddels vijfentwintig jaar met Herman. Daarnaast is Jannemien stemactrice en regisseuse.

Edith Leerkes (11 juni 1959, Enschede) studeerde klassiek gitaar in Enschede en Madrid en is sinds 1992 met Herman op pad. Edith maakte tien jaar deel uit van het Amsterdams Gitaartrio. Eén van haar passies is componeren, haar jongste werk maakte ze in opdracht van het Residentie Orkest, een symfonisch sprookje ‘Anne de Poes’. Ook schreef Edith het boekje ‘Aan de hand van de gitaar.’